Despre noi


Eu sunt Giorgios Gkonos,
un iubitor al tradițiilor. M-am născut în Grecia și am ajuns în România datorită iubitei mele soții, născută în România. Iubesc mult țara soției mele și tradițiile acesteia pentru că ea le poartă în inima ei. Aşa că m-am gandit să împletesc frumoasele tradiții ale Greciei cu frumoasele tradiții ale României într-o cunună.
Aceasta este  misiunea mea: să-i  încânt pe oameni cu iubitele tradiții. Cum altfel decât prin deliciile tradiționale pe care le cunosc şi le îndrăgesc şi pe care le-am dobândit cu greu și cu multă insistenţă?! De aici vine și denumirea noastră de „Arca Tradițiilor”.


Bine aţi venit în „Arca Tradiţiilor”. Vreți să gustați un loukoumi?


Loukoumi este un deliciu grecesc al cărei rețete este unicat și moștenire de familie, cu ingrediente naturale și atent selecționate, cu o vechime de aproape 3 secole. Când am aflat de acest deliciu am avut o dorință profundă să aduc în Romania această „bucățică dulce” de tradiție.


Rețeta am moștenit-o de la Starețul Evloghios, după multe insistențe, având dorința profundă să duc mai departe această datină. Rețeta este foarte veche, de aproape 3 secole, moștenire de la bunicii starețului, din Asia Mică. Starețul Evloghios a dorit să o predea unor tineri pe care îi avea în preajma mănăstirii, iar printre acești tineri am fost și eu. Nu vă pot spune bucuria ce am avut practicând alături de părintele această rețetă și nu mă voi opri să învăț și să descopăr noutăţi ale acestei rețete, folosind arome diferite şi căutând să obțin gustul desăvârșit pentru generații noi.
Loukoumi , care sa topește în gură, este cu siguranță cel mai bun rahat din România.