Termeni şi condiţii

Pentru folosirea în bune condiții a site-ului www.arcatraditiilor.ro (denumit în continuare ”Site-ul”), vă recomandăm citirea cu atenţie a termenilor şi condiţiilor de utilizare (denumite în continuare „Termeni şi Condiții”). Accesarea Site-ului şi folosirea aplicațiilor sale implică acceptarea acestor Termeni şi Condiții, având valoare contractuala deplină.
Arca Traditiilor S.R.L. îşi rezervă dreptul de a modifica acest document fără o notificare prealabilă sau ulterioară. Versiunea actuală poate fi citită accesând link-ul „Termeni şi Condiții” din josul paginilor Site-ului.


I. Despre noi


Site-ul este oferit de Arca TraditiilorS.R.L. cu sediul social în localitatea Curtea de Arges, jud. Arges, str. Vasile Lupu nr 12, înregistrată în Registrul Comerțului cu nr. J3/2096/22.10.2018, avînd cod unic de înregistrare 34608640, contul RO79 Rncb 0024 1462 3972 0001 deschis la Banca BCR , denumită în cele ce urmează „Societatea”.
Mijloacele prin care ne puteți contacta sunt următoarele: 
Prin e-mail la adresa: arcatraditiilor@gmail.com, pentru întrebări referitoare la procedura de plasare a comenzilor, metode de plată şi de livrare, informații despre produse, sesizări;
Prin telefon la numărul: 0728111415.


II. Despre Site şi Produse


Prin intermediul Site-ului este oferit utilizatorilor un serviciu e-Commerce prin care pot intra în posesia produselor afișate, fabricate şi comercializate sub marca Arca Traditiilor (denumite în cele ce urmează „Produsele”). Achiziția acestora se face pe baza comenzilor primite prin Site sau prin e-mail.
Termenul de valabilitate variază între 8 şi 12 de luni, în funcţie de tipul de produs, conform legislaţiei in vigoare.


III. Proprietatea intelectuală


Societatea şi colaboratorii/partenerii săi sunt titularii drepturilor de proprietate intelectuală asupra conținutului Site-ului, incluzând, dar fără a se limita la articole, texte, design, fotografii, imagini, muzică, clipuri audio şi video, software, mărci, modele şi desene industriale , precum şi orice alt material având legătura cu Site-ul, serviciile, produsele si tarifele aferente trimis sau furnizat utilizatorilor prin e-mail sau  în orice altă modalitate (denumit in continuare „Conținutul”). De aceea, este interzisă orice utilizare a Conținutului fără acordul prealabil scris din partea Societăţii şi/sau al colaboratorilor/partenerilor săi.
Societatea respectă dreptul la proprietatea intelectuală al terților. Dacă ați observat că Site-ul conține informaţii care încalcă un astfel de drept, vă rugăm să ne trimiteţi o înștiințare la adresa de e-mail: arcatraditiilor@gmail.com


IV. Preţurile


Cu excepția cazurilor în care este prevăzut altfel, preţurile Produselor afișate pe Site reprezintă preţurile finale de cumpărare şi nu includ TVA ,deoarece societatea este neplatitoare de TVA, la care se adaugă costurile de livrare prin curierat rapid. Acestea pot fi modificate fără o notificare prealabilă sau ulterioară.
Taxa aferentă metodei de plată selectată este 0 lei pentru plata prin Internet Banking ori cu cardul.
Taxa de curierat este de 20 lei.(pana la 5 kgr), 25 lei ( intre 5 și 10 kgr). Pentru a beneficia de transport gratuit, valoarea minimă a comenzii trebuie să fie de 330 lei. 
Pentru comenzi de o valoare mai mare vă puteţi bucura de următoarele beneficii:
pentru comenzi peste    200 lei – 5% discount;
pentru comenzi peste    300 lei – 10% discount;
pentru comenzi peste    600 lei – 15% discount; 
pentru comenzi peste    1.200 lei – 20% discount; 
pentru comenzi peste  2.000 lei – 25% discount. 


V. Procedura de cumpărare


Pentru a cumpăra şi intra în posesia Produselor este necesară parcurgerea următoarelor etape:

  • înregistrarea/autentificarea ca Utilizator;
  • alegerea si comandarea Produselor;
  • efectuarea plăţii Produselor;
  • livrarea Produselor.

VI. Înregistrarea ca Utilizator


Site-ul poate fi accesat în mod gratuit, iar simpla navigare în paginile acestuia nu este condiționată de înregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site).
Pentru a beneficia, însă, de anumite servicii oferite de Site, precum achiziționarea produselor afişate sau verificarea situației unor comenzi proprii, va trebui să vă înregistrați ca utilizator (denumit in continuare „Utilizatorul”). Înregistrarea presupune acceptarea prealabilă de către dumneavoastră a Termenilor şi Condițiilor şi a Politicii de Confidențialitate. Aceste reglementări constituie baza contractuală a raporturilor dintre utilizatori şi Societate.
Întrucât prevederile Termenilor şi Condițiilor şi ale Politicii de Confidențialitate pot fi modificate, vă rugăm să le revedeți înainte de fiecare folosire a serviciilor Site-ului. În cazul în care nu veți mai fi de acord cu prevederile acestora, vă rugăm să nu mai accesați/folosiți serviciile oferite prin Site.
Folosind acest Site, sunteți responsabil cu privire la păstrarea confidenţialităţii datelor de acces în contul dumneavoastră de Utilizator şi pentru toate operațiunile efectuate din respectivul cont.


VII. Datele personale


Înregistrarea ca Utilizator presupune completarea unui formular cu date personale, precum numele, prenumele și adresa de e-mail, care să permită identificarea dumneavoastră. Pentru a lua cunoștință de informațiile colectate prin intermediul Site-ului, de modul în care sunt folosite, precum şi de drepturile cu privire la protejarea intimității dumneavoastră, vă rugam să accesați pagina în care vă este prezentată Politica de Confidențialitate.
Numărul de notificare către A.N.S.P.D.C.P.: 33654


VIII. Comanda
VIII.1. Comanda on-line


Utilizatorul care doreşte achiziționarea unui produs îl poate adăuga în coșul de cumpărături.
Dacă Utilizatorul este de acord cu preţurile Produselor şi costurile aferente transportului acestora, anunțate pe Site, poate să introducă datele de livrare şi de facturare, urmând să fie direcționat spre o pagină ce permite confirmarea comenzii.
În momentul în care dorește să finalizeze comanda, Utilizatorul va fi direcționat spre o pagină care îi afișează toate articolele selectate, având posibilitatea de a renunța la articolele pe care nu le mai dorește sau de a adăuga specificații suplimentare.
După expedierea comenzii, Utilizatorul va primi prin e-mail confirmarea preluării comenzii, iar ulterior un e-mail cu factura aferentă. Costul final va conține prețul Produselor comandate ,  prețul livrării (taxa de curierat) și, după caz, taxa aferentă metodei de plată selectată.


VIII.2. Comanda prin e-mail


Comanda prin e-mail se poate trimite în orice moment al zilei, la adresa  arcatraditiilor@gmail.com. Pentru comenzile primite prin e-mail, este necesară menționarea denumirii produsului şi a codului de produs. Aceste informaţii se află pe pagina de prezentare a produsului în Site şi sunt necesare pentru o identificare corectă .

IX. Plata


Plata se poate efectua prin următoarele modalităţi:

  • numerar, în sistem ramburs (plata la primirea coletului, în lei, integral);
  • prin Internet Banking;
  • prin card.

Dacă a fost aleasă metoda de plată Internet Banking ori prin card, după primirea prin e-mail a facturii cu toate datele privitoare la comandă, va trebui efectuată plata.
În procesul efectuării plăţii prin Internet Banking, trebuie să se menționeze la secțiunea „Detalii de plată a ordinului de plată” numărul facturii primite prin e-mail. După efectuarea plăţii prin Internet Banking, avem rugămintea să ni se trimită confirmarea la adresa arcatraditiilor@gmail.com, în maximum 24 de ore.
Costul final conține prețul produselor comandate , plus prețul livrării (taxa de curierat), dacă este cazul.


X. Livrarea


Livrarea Produselor se face prin curierat rapid , în toată ţara, la adresa furnizată de Utilizator în momentul realizării comenzii. 
Utilizatorul trebuie să furnizeze în momentul plasării comenzii adresele de facturare şi de livrare complete şi corecte.
Termenul de livrare este de 10 zile lucratoare de la data la care Utilizatorul primește prin e-mail factura – în cazul plăţii în sistem ramburs, sau de la data la care Utilizatorul trimite Societăţii confirmarea plăţii facturii – în cazul plăţii prin transfer Internet Banking ori prin card.
Societatea va face tot posibilul pentru efectuarea livrării chiar mai devreme de 10 zece zile lucratoare de la data menţionată în paragraful anterior. Totuși, nu suntem responsabili de întârzierile de livrare ce au fost provocate de către un terț sau de o cauză imprevizibilă.
Utilizatorul are dreptul şi obligaţia de a verifica coletul primit în prezenţa agentului curierului. În cazul în care se constată deteriorări de orice natură a produselor sau produse lipsă din colet, se va întocmi un proces-verbal care se va semna atât de către utilizator, cât şi de curier, iar coletul va fi returnat pe cheltuiala Societăţii. În urma returului se vor trimite din nou produsele comandate sau utilizatorul va fi despăgubit cu suma aferentă comenzii respective, dacă a fost achitata în avans prin sistemul Bancar.


XII. Descrierea Produselor şi politica de returnare 


Societatea depune toate eforturile pentru ca descrierea pe Site a Produselor să fie cât se poate de precisă. Cu toate acestea, nu garantează că aceasta sau alte tipuri de materiale care au legătură cu acestea sunt precise, complete sau fără erori. Dacă un produs oferit pe Site este diferit faţă de descrierea aferentă acestuia de pe Site, îl puteți returna respectând prevederile de mai jos ale politicii de returnare a produselor şi în conformitate cu legislația română în vigoare.
Utilizatorul are dreptul să notifice în scris Societăţii că renunță la cumpărare, fără penalitate şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului, în conformitate cu dispozițiile Ordonanței de Urgenta nr. 34/2014. Exercitarea dreptului de retragere trebuie să fie 
neechivocă şi  comunicată Societăţii prin scrisoare trimisă prin poştă sau prin e-mail.
În cazul în care înțelege să exercite acest drept, Utilizatorul are obligația de a returna produsul cumpărat în starea în care a fost livrat, în ambalajul original, nedeteriorat, sigilat, pe cheltuiala sa, numai prin curierat rapid, la adresa: Arca Traditiilor s.r.l., str Vasile Lupu nr 12, Curtea de Arges, jud. Arges.
În cazul retragerii, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la Utilizator, inclusiv costurile livrării, cu excepţia costurilor suplimentare determinate de faptul că Utilizatorul a ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia de retragere din prezentul contract. Vom efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care Utilizatorul şi-a exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări.
Societatea poate amâna rambursarea până la data la care primeşte înapoi Produsele sau până la momentul la care i s-a furnizat dovada returnării Produselor, fiind valabilă data cea mai apropiată.  Returnarea trebuie efectuată în decurs de maximum 14 zile de la data la care Societăţii i s-a comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă Produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.
Orice relaţie contractuală între Societate şi Utilizator încetează după 14 zile de la livrarea Produselor în cazul neexercitării dreptului de retragere sau la expirarea termenului de 14 zile de la comunicarea deciziei de retragare dacă nu sunt returnate Produsele în condiţiile menţionate anterior, respectiv la data rambursării preţului de către Societate în situaţia exercitării dreptului de retragere cu respectarea termenilor de mai sus şi a prevederilor legale aplicabile.


XIII. Recenzii, comentarii, comunicări şi alte tipuri de conținut


Utilizatorii pot trimite prin e-mail sugestii, idei, întrebări, atât timp cât conținutul acestora nu este ilegal, obscen, amenințător, defăimător, nu încalcă dreptul la intimitate sau vreun drept de proprietate intelectuală; nu conține viruși informatici, comunicări comerciale, politice, care instigă la ură sau intoleranţă pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuală, mesaje colective sau alte forme de spam.


XIV. Forța Majoră şi răspunderea contractuală


Nici una din părţi nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, executarea parțială sau necorespunzătoare, precum şi pentru neexecutarea la termen, dacă este cauzată de un eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părţilor şi inevitabil.
Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii, respectivul eveniment nu încetează, fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părţi încetarea de plin drept a contractului fără ca vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte daune-interese.
Societatea şi colaboratorii/partenerii săi nu răspund pentru niciun fel de daune, indiferent de natura acestora, ca rezultat, în timpul utilizării Site-ului şi a serviciilor oferite prin intermediul acestuia, sau ca urmare a imposibilității utilizării acestora. Această exonerare include, dar nu se limitează la: erorile de funcționare a echipamentului tehnic al Societăţii, lipsa funcționarii conexiunii la internet şi telefon, virușii informatici, accesul neautorizat în sistemele Site-ului, erorile de operare, precum şi cazurile de forță majoră stipulate de legislația română în vigoare.


XV. Publicitatea


Societatea poate afișa în paginile Site-ului reclame la Produsele din oferta sa. Prin utilizarea Site-ului şi prin acceptarea Termenilor şi Condițiilor şi a Politicii de confidențialitate, vă exprimați in mod direct acordul de a fi destinatarul acestor comunicări cu caracter comercial.


XVI. Legislația aplicabilă


Serviciile oferite de Societate prin intermediul Site-ului sunt guvernate de dispozițiile legilor române aplicabile în vigoare.
În caz de litigiu, se va încerca mai întâi o rezolvare pe cale amiabilă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la înregistrarea reclamației la sediul Societăţii. În cazul în care nu se poate ajunge la o înțelegere în termenul precizat anterior, litigiul respectiv se va supune rezolvării instanțelor judecătoreşti competente.


XVII. Modificări. Recomandări


Societatea îşi rezervă dreptul de a opera oricând, orice modificări asupra preţurilor şi informațiilor despre Produsele prezente pe Site, de a închide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vânzarea de Produse, fără o înştiinţare prealabilă.
Informațiile despre Produsele prezente pe Site şi fotografiile aferente  au caracter informativ şi nu reprezintă o obligație contractuală,  putând exista diferențe între acestea din urmă şi produs.
Informațiile respective nu se pot substitui sfaturilor sau prescripțiilor medicului dumneavoastră sau ale oricărui personal medical calificat.
Înaintea achiziţionării oricărui produs Arca Traditiilor , este recomandat să citiți cu atenție informaţiile de pe cutie şi de pe etichetă.